PARCUL NATURAL

PUTNA-VRANCEA

17 iunie 2023

Cu elevii in Parcul Natural Putna Vrancea

Astăzi, împreună cu elevii și profesori de la Scoala Gimnaziala Valeriu D. Cotea Vidra, câștigătorii ediției 2023 a concursului interșcolar „Gândacii și copacii”, am fost in excursie în Parcul Natural Putna Vrancea. Am vizitat rezervația naturală Cheile Tișiței, am fost pe la Cascada Putnei si la Casa Memoriala Tudora Vrîncioaia dar am si premiat cu câte o bicicletă ocupanții locurilor I si II.

Concursul s-a adresat elevilor din clasele V-VIII din unitățile școlare situate în comunitățile de interes pentru Parcul Natural Putna Vrancea (comunele Soveja , Vidra , Paulesti, Negrilești, Tulnici si Nistoresti) si a avut drept scop transmiterea de informații referitoare la beneficiile speciilor de insecte saproxilice în rândul generației tinere, creșterea gradului de acceptare a insectelor saproxilice în rândul populaţiei locale şi conştientizarea necesităţii acţiunilor de conservare a acestor specii.

Aceasta activitate este parte a proiectului „Conservarea insectelor saproxilice în Carpați – LIFE ROsalia”. Proiectul este implementat de către Agentia pentru Protectia Mediului Vranceaîn parteneriat cu Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice ACDB‚ Administrația Parcul Natural Putna Vrancea si Universitatea din București – Centre for Environmental Research and Impact Studies și este co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului LIFE Natură și Biodiversitate.

Pe această cale dorim să mulțumim tuturor elevilor si profesorilor pentru implicarea lor in desfășurarea ediției 2023 a concursului interșcolar, „Gândacii și copacii”.

 

Despre noi

Parcul Natural Putna-Vrancea are drept scop protecţia şi conservarea unor ansambluri peisagistice în care interacţiunea activităţilor umane cu natura de-a lungul timpului a creat o zonă distinctă, cu valoare semnificativă peisagistică şi/sau culturală, deseori cu o mare diversitate biologică; de asemenea, se oferă publicului posibilităţi de recreere şi turism şi se încurajează activităţile ştiinţifice şi educaţionale.

Urmărește-ne!