Evenimentul a fost organizat în cadrul Zilelor Academice Ieșene, manifestare aflată la a XXXIX-a ediție. Programul a cuprins prezentări, dezbateri și ateliere dedicate biodiversității din ariile protejate.
Workshop a fost desfășurat cu sprijinul Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române şi al Proiectului LIFE19NAT/RO/000023 – Conservarea insectelor saproxilice în Carpați. Workshop-ul include prezentări și dezbateri la care participă membrii Secţiei de Ştiinţe Biologice, ai Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române și ai Subcomisiilor pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul filialelor Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara ale Academiei Române, membrii echipei de implementare din cadrul proiectului LIFE 19NAT/RO/000023, Administrația Parcului Natural Putna-Vrancea, specialiști de la Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava, Facultatea de Biologie şi de la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Mai multe detalii gasiți accesând următorul link
Parcul Natural Putna-Vrancea are drept scop protecţia şi conservarea unor ansambluri peisagistice în care interacţiunea activităţilor umane cu natura de-a lungul timpului a creat o zonă distinctă, cu valoare semnificativă peisagistică şi/sau culturală, deseori cu o mare diversitate biologică; de asemenea, se oferă publicului posibilităţi de recreere şi turism şi se încurajează activităţile ştiinţifice şi educaţionale.